dinsdag 8 juli 2014

Essence all about matt! Fixing compact powder


Wat ben ik dol op dit poeder. Het is mijn meest opnieuw gekochte product ooit denk ik. Ik denk dat ik intussen al aan mijn vierde poeder toe ben, en dat wil denk ik al heel veel zeggen. Toen de hype van de transparante poeders opkwam begon ik met eentje van E.L.F, die wel fijn was, maar doordat hij in losse vorm was toch niet zo praktisch was. Daarna stapte ik over op de MAC prep and prime poeder, die ik met heel veel liefde gebruikt heb, maar die toch wat prijzig was. Toen Essence met een budgetversie op de markt kwam kon ik niet anders dan die ook proberen, en ik denk niet dat ik nog terug zou gaan naar de MAC variant. 


De verpakking oogt basic, maar degelijk. Ik neem dit poeder werkelijk overal mee naar toe, en de verpakking heeft het bij mij nog nooit laten afweten. Ook is het poeder stevig gepressed. Het breekt niet snel, en als je panporn hebt brokkelt het poeder ook niet af, maar blijft mooi in de pan hangen. Wat er zo handig is aan een transparant poeder is het geschikt is voor alle huidskleuren. Dit omdat het witte poeder als een soort doorzichtige poeder op je gezicht werkt. Bij donkere huidtypes moet je wel oppassen dat er geen witte waas ontstaat, dit kan je voorkomen door het met een duo-fibre kwast aan te brengen, en een heel dun laagje. 


Van dit poeder heb je ook echt niet veel nodig, hij is enorm zuinig in gebruik. Eigenlijk hoef je dit product enkel op de plaatsen aan te brengen waar je denkt of weet dat je gedurende de dag gaat glimmen. Ik heb daar wel snel last van door mijn gemengde huid, dus breng ik dit poeder aan op mijn t-zone, en op de plaatsen waar ik concealer gebruikt heb om het extra te setten zodat het mooi op zijn plaats blijft en niet in de lijntjes gaat kruipen. Dit doe ik ook met mijn under-eye concealer. Soms poeder ik in het midden van de dag nog een beetje bij, maar als ik dit niet doe blijft mijn gezicht er redelijk gangbaar uitzien qua glans, toch veel minder dan als ik het niet aanbreng. 


Als je op zoek bent naar een degelijke, betaalbare setting poeder, kijk dan zeker eens in het schap van Essence. Voor mij is het echt een life changer, en het is ook een van de enige producten die ik echt standaard alle dagen gebruik, zelfs als ik geen make-up opdoe. Voor de prijs moet je het ook zeker niet laten want voor €2,99 heb je er al eentje, veel schappelijker dan eentje van MAC die meer dan €20 kost.

Wat is jouw favoriete setting poeder?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten