maandag 20 juni 2011

SQ-natural pure soap



Vandaag ga ik het over enkele verrukelijke zeepjes hebben van SQ-natural! Ik heb deze zeepjes samen met nog een hele reeks andere fijne producten al enkel maanden in mijn bezit, maar vergat er steeds iets over te schrijven (*shame*). SQ-natural is een merk met 100% natuurlijke cosmetica producten. Het is een merk dat volledig met de hand gemaakte zepen, badproducten en verzorgende cosmetica met therapeutische werking verkoopt. De naam SQ-natural komt van spirituele intelligentie + natuurlijk. Ik heb enkele overheerlijke zeepjes van dit merk in mijn bezit die ik jullie vandaag graag eens laat zien!


Omschrijving: Wij voegen naast Lavendel, Bittere Sinaasappel, Kamfer  & Rozemarijn toe aan deze mooie zachte zeep. Lavendel staat bekend om zijn therapeutische eigenschappen en is een waardevol tonicum voor ieder huidtype. Deze oliën hebben de reputatie verjongend te werken en hebben een mooi zacht bloemenaroma. De Etherische olie van Bittere Sinaasappel is een niet giftig en niet-irriterend. Deze etherische olie en is een machtig bestanddeel dat helpt een verstoorde huid met vlekken en acne op te klaren. Kamfer wordt gerapporteerd als een middel dat antidepressief, antibacteriologisch, antiseptisch en als afrodisiacum werkt. Er is ook beweerd dat het een rol kan spelen als cellulaire stimulans als weefsel reegenerator. Het heeft ook aan populariteit gewonnen omdat dat Kamfer een vervanging voor de schaarse Rozenhout etherische olie wegens hun gelijkaardige chemische eigendommen. Een extra zachte, genezingszeep voor gevoelige en problematische huidtypen. De zeep is met Lavendelblauwe knoppen en Korenbloempjes verfraaid  waardoor ze extra aantrekkelijk is.


Omschrijving: Een fantastische mix van etherische oliën, waaronder Bittere Sinaasappel, Limoen, Cananga, Patchouli, Elemi, Zwarte Peper, Zuivere Jasmijn en Bessenextract. Deze unieke combinatie maakt dit een erg speciale zeep. We gebruiken verse passievrucht – het extract van deze vrucht bevat essentiële vetzuren die je huid laten voelen als zijde en bekend staat om zijn hoge concentratie vitamine A, ascorbinezuur (vitamine C), kalium en vezels. Ook voegen we verse kumquat toe. Deze tropische vrucht is zeer rijk aan vitamine C , vezels. De fruitsuikers bevorderen op een natuurlijke manier het schuimen van deze luxueuze sensuele zeep. Door al deze toegevoegde extracten heeft deze verbazingwekkende zeep een zacht stimulerend, reinigend en genezend effect op de huid.


Omschrijving: Tomaat is officieel geclassificeerd als groente maar botanisch gezien is de tomaat een vrucht van de tomatenplant. Hierdoor is een tomaat dus een groente en een vrucht. De van nature zure tomaten houden de vochtigheid van de huid in balans en vernauwen de poriën waardoor deze zeep ideaal is voor mensen met een normale, vette en gemengde huid.

Tomaten zijn een natuurlijke bron van Alpha Hydroxy zuren; deze zorgen dat de dode huidcellen afgevoerd worden zodat er een zachtere, jonger uitziende huid achter blijft. Ook bevatten ze Lycopene, een huidvriendelijke antioxidant die de natuurlijke pH-waarde van de huid in balans houdt en de huid helpt te neutraliseren van vrije radicalen die de huid beschadigen. Lycopene is een van de sterkste antioxidanten en komt bijna alleen voor in tomaten.  

Tomaten zijn rijk aan Vitamine A, C, calcium en bevatten ook belangrijke hoeveelheden voedingsvezels, bètacaroteen, ijzer, magnesium, niacine, kalium, fosfor, riboflavine en thiamine. De toevoeging van verse basilicum en basilicumolie zorgt voor een verfrissend en tonend effect en kan helpen bij een vermoeide of verstopte huid. Dze zeep is goed om acne onder controle houden.


Omschrijving: Een overheerlijke, coulante behandeling die je huid zal kalmeren en verzachten met rijke Cacaoboter en 1e klasse Kokosnoot olie. Echte chocoladeliefhebbers zullen houden van deze romige, verrukkelijke zeep die het gevoel van comfort en welzijn stimuleert, zonder het schuldgevoel van het eten van caloriën. Cacaoboter is het roomkleurige vet dat geëxtraheerd wordt uit cacaozaadjes (cacaobonen) en wordt gebruikt om smaak, geur en gladheid toe te voegen aan chocola en huidverzorgingsproducten. Cacaoboter staat bekend als de ultieme vochtinbrenger en wordt al eeuwen gebruikt om de huid zacht en soepel te houden. Het is één van de meest stabiele, sterkst geconcentreerde natuurlijke vetten bekend en smelt bij lichaamstemperatuur waardoor het meteen opgenomen wordt in de huid. De olie die onze huid aanmaakt wordt talg genoemd. Talg wordt afgegeven door vetklieren, zowel bij de wortel van ieder haartje als op andere plaatsen, en is belangrijk voor de gezondheid van de huid. Deze zeep verzacht de huid en het haar, en voorkomt zo dat de huid uitdroogt en scheurt. Kokosolie geeft niet alleen tijdelijke opluchting aan je huid, maar helpt ook het genezen, herstellen, beschermen en bevochtigen ervan. Een lieftallig stuk zeep, geschikt voor alle huidtypes, voornamelijk droge huid en huid die veel vocht verloren heeft.

Ik vind de zeepjes allemaal een lekkere en frisse geur hebben. Ze schuimen lekker en zijn te gebruiken voor verschillende doeleinden, zoals je in de beschrijvingen wel al kan lezen. Mijn persoonlijke favorieten zijn de franse lavendel en de passievrucht en kumquat. Persoonlijk ben ik niet zo voor de combinatie kokos en caramel, maar zeker een fijn zeepje als je van die combinatie houd! Tomaat en basillicum is eerder een hartige huur, een beetje Italiaan, maar ook heel erg fijn! Ze liggen tussen mijn zeepjes en af en toe kies ik er eentje uit om mij eens flink in te zepen ipv douchegel te gebruiken.
Je kan deze zeepjes verkrijgen bij SQ-Natural voor €5,95 per stuk. Ben je niet echt overtuigd van de 4 geuren die ik heb? Niet getreurd! Er zijn maar liefst 84 verschillende zeepjes in totaal! Dus keuze genoeg! Van lavendel tot champagne met aardbeien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten